Știrile zilei - 6 decembrie. Sărbătoare mare: s-a deschis stadionul Municipal, prețul chiriilor a crescut cu 18%, România-Germania, primul meci internațional

06.12.2022 21:09 - Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu: Sărbătoare mare: Noul Stadion Municipal a fost inaugurat Începând de astăzi Sibiul dispune oficial de unul dintre cele mai moderne stadioane de fotbal din România. Alături de Mircea Bulboacă, șeful CON-A, și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, primarul Astrid Fodor a inaugurat... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit. Piloții au reușit să se cataputeze

06.12.2022 20:48 - Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit marţi în timpul unui zbor de antrenament, dar piloţii au reuşit să se catapulteze şi au fost găsiţi în siguranţă, a anunţat Ministerul Apărării de la Zagreb, citat de France Presse şi HINA și preluat de Agerpres.  Avionul de producţie sovietică s-a prăbuşit în jurul orei 14.00 (13.00 GMT), în apropierea... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Peste 60 de familii vulnerabile din Hoghilag vor avea electricitate gratuit cu o investiție de 345.000 de euro

06.12.2022 20:28 - Un număr de 69 de familii vulnerabile din comuna Hoghilag vor avea gratuit electricitate printr-un proiect finanţat prin Innovation Norway (Granturile SEE şi Norvegiene). Proiectul presupune montarea unor panouri fotovoltaice pentru cele 69 de gospodării, aflate în satele Valchid şi Hoghilag, locuinţe care nu au fost niciodată racordate la electricitate. Valoarea investiţiei se ridică... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Austria se opune aderării României și Bulgariei la Schengen

06.12.2022 20:16 - Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat marţi, la Tirana, cu ocazia unui summit între Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, că Viena se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, potrivit agenţiei bulgare de presă Novinite, scrie Agerpres. „Ministrul de interne a spus clar. Austria nu este de acord cu extinderea (spaţiului Schengen) cu România... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

O nouă atracție pentru copii, în județul Sibiu. Dealul lui Crăciun, tărâm de poveste

06.12.2022 19:50 - Cei de la pensiunea Dealul Verde din Porumbacul de Sus au creat special o poveste pentru copii și adulți transformând locația în „Dealul lui Crăciun” un tărâm magic care dezvăluie vizitatorilor decorațiuni, proiecții, spectacol de lumini și activități pentru cei mari și mici. Totul a fost gândit cu suflet și biletele au fost puse deja în vânzare... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

CJ Sibiu, despre computerul tomograf de la UPU: ”nu se poate discuta de vreo informație eronată transmisă”

06.12.2022 19:35 - La o lună de la inaugurarea modernizatei Unități de Primiri Urgențe, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu dau explicații referitoare la situația computerului tomograf. Despre care spun că acum a ajuns în faza finală de autorizare. Au creat vâlvă declarațiile președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, referitoare la computerul tomograf din secția în... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Raluca Turcan: Ar fi o profundă nedreptate ca efortul României să fie sancționat printr-un refuz al aderării la spațiul Schengen

06.12.2022 19:31 - Ar fi o profundă nedreptate ca, în ciuda unor investiții uriașe în infrastructura necesară pentru securizarea frontierelor, efortul României să fie sancționat printr-un refuz al aderării la spațiul Schengen. România merită recunoașterea firească a unui drept, lucru confirmat deja de numeroasele expertize tehnice realizate până în prezent. Președintele... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Programul național Masa la școală a debutat săptămâna aceasta în școlile din Rășinari

06.12.2022 19:25 - Elevii și preșcolarii din Rășinari au asigurată masa la școală, începând din această săptămână. Școala Sava Popovici Barcianu și Școala Octavian Goga fac parte astfel din cele 19 școli din județul Sibiu în care a fost implementat programul Masa la Școală. „Toți elevii și preșcolarii din localitate vor avea asigurată, zilnic, masa la școală. Achiziția... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

„Libertate”, filmul lui Giurgiu despre revoluția din 89’, va avea o avanpremieră specială la Sibiu

06.12.2022 17:25 - Transilvania Film anunță o proiecție specială la Sibiu, în luna decembrie, a unuia dintre cele mai așteptate filme românești ale anului 2023, „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu. Spectatorii vor avea ocazia să urmărească în avanpremieră o variantă de lucru a producției și să stea de vorbă cu echipa filmului la final. „Libertate” este... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Mesajul ÎPS Laurențiu Streza de Sf. Nicolae: Îndemnul pastoral să fie o chemare la fapta cea bună în folosul semenilor bolnavi și neajutorați

06.12.2022 16:09 - Înalt Presfințitul Laureanțiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, transmite un mesaj credincioșilor cu ocazia Sfântului Nicolae. Părintele își dorește ca îndemnul pastoral să fie o întărire în credință și o chemare la fapta cea bună în folosul celor bolnavi și neajutorați, De asemenea, adresează urări tuturor acelora care... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Sărbătoare mare: Noul Stadion Municipal a fost inaugurat. ”Sibiul este un oraș în care se trăiește frumos”

06.12.2022 15:41 - Începând de astăzi Sibiul dispune oficial de unul dintre cele mai moderne stadioane de fotbal din România. Alături de Mircea Bulboacă, șeful CON-A, și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, primarul Astrid Fodor a inaugurat astăzi noul stadion, investiție de peste 200 de milioane de lei. ”Investiția aceasta a fost finanțată exclusiv de... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

FC Hermannstadt a scos la vânzare biletele pentru meciul inaugural al stadionului

06.12.2022 15:32 - Echipa de fotbal FC Hermannstadt a scos marți la vânzare biletele pentru meciul de sâmbătă cu Farul Constanța. Majoritatea biletelor au prețul de 30 de lei, indiferent că este vorba despre locuri în peluză, ori la tribuna 2. Cei interesați găsesc biletele accesând acest link. Încă de săptămâna trecută FC Hermannstadt a scos la vânzare abonamentele... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Consulul onorific al Austriei la Sibiu: ”Despre chestiunea Schengen nu mă pot pronunța oficial. Ca sibian...”

06.12.2022 14:56 - Andreas Huber, cel care deține și calitatea de consul onorific al Austriei la Sibiu, este încrezător în șansele României de a adera la spațiul Schengen. Huber își exprimă aceste speranțe în calitate de investitor, arătând că nu poate face declarații din postura de consul onorific.  Oficialii guvernului Austriei sunt singurii care se declară împotriva... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »