Făgăraș Fest va avea loc anul acesta în comuna Racovița, pe Valea Moașei. Concert cu Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, tururi ghidate și proiecție de film

14.06.2024 17:27 - A cincea ediție a Făgăraș Fest va avea loc în acest an Fest între 26 și 28 iulie, în Sebeșu de Sus pe Valea Moașei, comuna Racovița din județul Sibiu. Programul cuprinde tururi ghidate, proiecție de film în aer liber, dar și un concert cu Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu. „Făgăraș Fest revine la fel de intens, frumos și cu muzică bună, la poalele... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

VIDEO ”Când Dumnezeu nu te lasă, tot poporul se poate pune contra”. Epilog electoral cu primari victorioși

14.06.2024 15:55 - La Brădeni, ”omul lui Dumnezeu”, primarul Liviu Modoi a fost purtat pe brațe de către apropiați. La Brateiu, primăriței Elena Marian i s-a dedicat o manea, iar primarul din Laslea, l-a atacat pe contracandidatul liberal: ”Toți lingăii ăștia care ați votat o cioară de sas să mă pupe undeva”, a răcnit edilul. În Gura Râului, candidatul care amenința... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

USR Sibiu reclamă 77 de „voturi-fantomă” în municipiul Sibiu. Doar 27 de voturi le lipsesc pentru a obține un consilier în plus în detrimentul PNL

14.06.2024 15:18 - Reprezentanții USR Sibiu arată că vor continua sesizările pe subiectul neregulilor descoperite de ei în numărarea voturilor, atât în municipiul Sibiu, cât și în tot județul. Accentul este pus pe municipiul Sibiu, unde useriștii arată că 77 de voturi lipsesc, alte 1.535 sunt anulate, iar diferența dintre voturile date lor și liberalilor pentru Consiliul local... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

ULBS face două noi terenuri de sport și un vestiar lângă Căminul 6. Unul va fi acoperit

14.06.2024 15:15 - În lipsa noutăților pentru Arena Universitară, ULBS vrea să amenajeze un teren de minifotbal acoperit cu prelată, un teren multifuncțional și un vestiar pentru studenții săi în apropierea Căminului nr. 6, de pe strada Pedagogilor. Zona pe care vor fi amenajate acestea a fost preluată în ianuarie 2023 de la Primărie pentru o perioadă de 10 ani, iar lucrările trebuiau... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Gest frumos la Sibiu: a plătit parcarea unui necunoscut ca să-l scape de amendă

14.06.2024 15:02 - Un tânăr din Sibiu, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, a făcut un gest frumos pentru un om pe care nu-l cunoștea. A ales să-i plătească două ore de parcare pentru a-l scăpa de amendă.  Sibianul trecea pe lângă mașina a cărei parcare expira (o mașină marca Skoda) și a văzut cum o polițistă se pregătea să scrie amenda. Deși nu cunoștea proprietarul,... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

14.06.2024 14:12 - Salina Praid, din județul Harghita, se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi pătrunderilor de apă în subteran, de la pârâul Corund, scrie Agerpres.  Directorul de producţie al SALROM, Irina Muller, a declarat pentru AGERPRES că au fost făcute lucrări de primă urgenţă,... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Grindeanu s-a dus cu trenul la mare, într-un vagon modernizat. Și a postat pe facebook

14.06.2024 13:25 - Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a postat pe facebook fotografii din timpul unei călătorii cu trenul, într-un vagon recent modernizat, spunând că acesta este „doar un pas spre o normalitate pe care ne-o dorim fiecare dintre noi cu privirile la serviciile de transport public”.  Vagonul în care ministrul a călătorit face parte din cele șase modernizate... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Familii cu mulți copii sau tineri din Sibiu așteaptă de mai multe luni să intre în noile locuințe ANL din cartierul Reșița II, dar recepția lor întârzie. Motivul: o restanță de 63 de lei

14.06.2024 12:15 - Noile locuințe din Sibiu construite de statul român, prin ANL, pentru familiile cu mulți copii sau pentru tineri, întârzie să fie repartizate din cauza unei restanțe de 63 de lei. Banii trebuie transferați dintr-un buzunar în altul al aceleiași haine: adică dintr-o instituție a statului în alta, doar că nu se întâmplă în mod natural, ci abia... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Profesorul Silviu Nate: Ceea ce vedem în Ucraina este reacţia Moscovei la propriul său declin

14.06.2024 11:52 - Directorul Centrului de Studii Globale de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), profesorul Silviu Nate, a afirmat vineri că este necesar în continuare "sprijinul extern solid pentru Ucraina", scrie Agerpres.  "Este necesar sprijinul extern solid pentru Ucraina (militar, financiar, umanitar) pentru a contracara agresiunea rusă; UE şi partenerii occidentali trebuie să rămână... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Peste 600 de muncitori, pe șantierul secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu - Pitești. Stadiul de execuţie a lucrărilor este de 37%

14.06.2024 11:19 - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezintă stadiul lucrărilor pe secţiunea Tigveni – Curtea de Argeş a Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, anunţând că au fost săpați peste 1,2 kilometri de tunel. Stadiul de execuţie a lucrărilor pe acest tronson este 37%. 610 muncitori lucrează acum pe secțiunea 4. „Se lucrează într-un ritm... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

Ce facem în weekend? Ciorbă de salată și varză călită cu cârnați la Muzeul Astra, concert la Brukenthal și Sibiu Dog Show 

14.06.2024 10:33 - Weekend-ul acesta, la Sibiu, avem parte de mai multe evenimente la care putem participa. Filmele de la CineGold, Sibiu Dog Show și drumețiile prin jurul Rășinariului sunt doar câteva dintre evenimentele la care putem lua parte în acest final de săptămână.  Pizza by Tango La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

EURO 2024 începe vineri. România va juca primul meci luni, contra Ucrainei

14.06.2024 10:01 - Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, debutează vineri, cu partida dintre selecţionata ţării gazdă şi Scoţia, la Munchen, de la ora 22:00, în Grupa A, scrie Agerpres.  EURO 2024 reuneşte 24 de echipe în şase grupe a câte patru formaţii, între care şi România, care va juca în Grupa E, alături de Belgia, Ucraina şi Slovacia.... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »

A plecat primul tren direct Sibiu – Constanța din acest sezon. Un bilet costă 131,5 lei pentru un adult, 68,5 lei pentru copii și pensionari și 13,5 lei pentru studenți

14.06.2024 09:58 - Din această dimineață, de la ora  3.47 s-au reluat Trenurile Soarelui din municipiul Sibiu. Trenul direct face 9 ore din Sibiu, în Constanța, iar prețul unui bilet este de 131,5 lei pentru un adult și 13,5 lei pentru un student Sunt însă și călătorii care vor fi de peste 19 ore. E vorba de două mari secțiuni cu probleme pe magistrala 300: pe ruta directă Cluj - Oradea... (Turnulsfatului)

Vezi stirea »