Stiri Brasov

Un antreprenor brașovean a creat un produs internațional utilizat de 100 de milioane de oameni și a ajuns vicepreședinte în compania britanică Pearson, un gigant mondial al domeniului educației

27.09.2022 01:51 - Alex Iliescu a ridicat, împreună cu fratele său Tudor, la Brașov, unul dintre puținele startup-uri românești care au ajuns să atragă consumatori la nivel internațional. Aplicația Mondly a fost descărcată de 100 de milioane de ori de către utilizatori din toată lumea, care vor să învețe limbi străine. Anul acesta, românii și-au vândut afacerea către Pearson, un gigant [...] (Bizbrasov)

Vezi stirea »

Câte absențe ale elevilor pot motiva părinții în acest an, după ce s-a renunțat la semestre

26.09.2022 22:08 - Ca și până acum, absențele elevilor pot fi motivate și în baza cererilor scrise ale părinților, nu doar în baza unor documente emise de medici. Chiar dacă numărul total de absențe pe care le pot motiva părinții într-un an a rămas același, respectiv 40, noul regulament școlar, ce a intrat în vigoare în această lună, [...] (Bizbrasov)
Tags: 'Stiri Brasov, 'Știri Naționale'

Vezi stirea »

Lidl va cheltui peste 8,3 milioane de lei pentru a construi un nou supermarket în Craiter. Aproape 5,5 milioane de lei costă doar demolările

26.09.2022 21:46 - Lidl a început procedurile de autorizare pentru a construi un nou supermarket pe strada Hărmanului, în locul celui existent, pe un teren în suprafață de 8.863 mp. În prezent, este în curs de obținere avizul de mediu pentru lucrări, iar potrivit documentației tehnice, costul total al investiției se va ridica la suma de 8.386.370,3 lei [...] (Bizbrasov)
Tags: 'Stiri Brasov'

Vezi stirea »

STUDIU: Peste 70% dintre restaurantele din România risipesc mâncarea. Fructele, legumele și carnea sunt cele mai aruncate produse

26.09.2022 14:20 - Aproximativ 73% dintre restaurantele din România se confruntă cu risipa alimentară, în topul celor mai aruncate produse fiind materiile prime – fructe, legume, carne – în proporţie de 70%, urmate de mâncărurile deja preparate (30%), arată un studiu de profil, realizat în perioada aprilie – august 2022. Conform datelor, 73% dintre respondenţi au declarat că [...] (Bizbrasov)
Tags: 'Stiri Brasov, 'Știri Naționale'

Vezi stirea »

Workshop de fotografie în Munții Făgăraș, la care sunt așteptați câștigătorii concursului „2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș”. Startul votului a fost dat

26.09.2022 12:52 - Fundația Conservation Carpathia organizează, în octombrie, un workshop de fotografie în sud-estul Munților Făgăraș, la care sunt așteptați câștigătorii concursului „2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș!”. Startul votului s-a dat. Fotografii profesioniști și amatori iubitori de natură au primit și anul acesta o provocare din partea Funndației Conservation Carpathia: să surprindă în imagini Munții [...] (Bizbrasov)
Tags: 'Stiri Brasov, 'Știri Naționale, 'Timp liber'

Vezi stirea »

Trafic deviat timp de 3 zile pe DN 11, în zona intersecției cu DN 10, pentru a se putea derula lucrările la pasajul deteriorat spre Prejmer

26.09.2022 12:48 - Mâine începând cu ora 8.30 traficul de pe DN11, în zona nodului rutier dintre de la intersecția cu DN10, va fi deviat pe ambele direcții pe breteaua de pe sensul Lunca Câlnicului – Brașov. „Restricția va dura 3 zile și este necesară pentru începerea operațiunii de îndepărtare a grinzilor deteriorate de pe pasaj. Traficul de [...] (Bizbrasov)
Tags: 'Stiri Brasov'

Vezi stirea »

Sănătate

Chiar dacă a rămas fără loc de muncă, un angajat român are dreptul la servicii medicale încă 3 luni

26.09.2022 23:15 - Legea sănătății stabilește că salariații își mențin calitatea de asigurat încă trei luni de la data încetării raporturilor de muncă, însă în spațiul public sunt mai multe discuții care indică faptul că această prevedere legală este doar pe hârtie, iar la circa de o lună de la terminarea relațiilor de muncă, angajații nu mai apar [...] (Bizbrasov)

Vezi stirea »

Administratie

Primăria va plăti peste 1 milion de lei pentru a reduce factura la iluminatul public din Stupini

26.09.2022 21:37 - Începând din 2017, Primăria Brașov a demarat un amplu proiect de modernizare a iluminatului public, respectiv înlocuirea vechilor lampadare cu sisteme cu tehnologie LED, ținând cont că nu se mai produc echipamente de schimb pentru becurile clasice cu sodiu. Acum, a venit rândul cartierului Stupini să se modernizeze, iar investiția este necesară și în contextul [...] (Bizbrasov)

Vezi stirea »

Economie

Călătorii mai lente și mai scumpe – doar cu CFR. Concluziile Mersului Trenurilor 2022 – 2023

26.09.2022 14:18 - Trenuri mai scumpe și mai lente în sezonul 2022 – 2023. Cel puțin aceasta este concluzia site-ului ClubFeroviar.ro, specializat în știri despre sistemul feroviar din România. Potrivit sursei citate, pe relația București-Brașov vom sta mai mult timp în tren. Bunăoară, trenul IR 1736, care acum face de la Brașov la București Nord două ore și [...] (Bizbrasov)

Vezi stirea »

IRCC va ajunge la 4,08% la finalul săptămânii. Creditele a peste 450.000 de persoane vor fi afectate de această creștere

26.09.2022 13:44 - În sistemul bancar sunt înregistraţi 450.000 de persoane fizice care au creditele legate de IRCC şi nu de ROBOR, potrivit informaţiilor oferite de BNR la solicitarea Economica.net. Conform calendarului de modificare a acestui indice care intră în calculul dobânzii percepute de băncile comerciale la creditele ipotecare, nivelul lui se va modifica la sfârşitul săptămânii. Pe [...] (Bizbrasov)
Tags: 'Economie, 'Stiri Brasov, 'Știri Naționale'

Vezi stirea »